Stadspark Montfoort en Ecopark Linschoten krijgen natuurspeelplaats

Door Alyssa in Algemeen|jul '24

In Montfoort en Linschoten kun je vanaf eind vorig jaar de QR-fit beleefroute vinden. De QR-FIT beweeg- en beleefroute is een initiatief van Montfoort Vitaal in samenwerking met gemeente Montfoort. Door het volgen van deze route en het scannen van de bijbehorende QR-codes ervaar je iedere dag een nieuwe beweegactiviteit.

Als onderdeel van deze route wordt dit voorjaar gestart met de aanleg van natuurspeelplaatsen in Montfoort en Linschoten. Hiermee wordt de route nog interactiever én nog meer geschikt voor het hele gezin.

Natuurspeelplaats Montfoort

In Montfoort komt de natuurspeelplaats in het Stadspark. De ontwikkeling van deze natuurspeelplaats is een samenwerking tussen het Streekfonds Lopikerwaarden, Montfoort Vitaal en de gemeente Montfoort.

23

Ontwerp

Kinderen uit Montfoort hebben over het ontwerp meegedacht. Hun ideeën en input zijn meegenomen in het definitieve ontwerp. Er komt een Kasteel Montfoort. Ook deze speelplaats wordt gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder wilgen, hout, bomen en stenen.

Aanleg

In februari zijn al een wilgentenenmuur en -boog gemaakt. Vanaf 22 april worden andere speeltoestellen en -elementen geplaatst. De verwachting is dat ook hier kinderen in de meivakantie kunnen spelen.

Natuurspeelplaats Linschoten

In Linschoten start Linschoten Natuurlijk binnenkort met de realisatie van de speelplaats in het Ecopark in Linschoten. De naam is op een unieke wijze gekozen. Het wordt: het Banjerveld.

De ontwikkeling van deze natuurspeelplaats is een initiatief van Linschoten Natuurlijk. In het Ecopark heeft de gemeente een perceel gras waar deze speelplaats gemaakt wordt.

22

Ontwerp

Een werkgroep van Linschoten Natuurlijk heeft plannen gemaakt voor een natuurspeelplaats. Dit plan is op Burendag aan de Linschotenaren gepresenteerd en voorgelegd aan de leerlingenraden van de basisscholen. Op basis van de feedback is het definitieve plan opgesteld. Het wordt een speelplaats van natuurlijke materialen waar de kinderen kunnen rennen, klimmen, bouwen en naar hartenlust kunnen experimenteren.

Aanleg

De verwachting is dat de werkzaamheden voor de aanleg hiervan op 11 maart a.s. starten. De bedoeling is dat kinderen hier in de meivakantie lekker kunnen spelen.

Naamwedstrijd

Hoe leuk is het dat de naam door kinderen is gekozen. Linschoten Natuurlijk heeft samen met de basisscholen in Linschoten een naamwedstrijd gehouden. Uit de 120 inzendingen heeft de Jeugdklimaatraad de meest pakkende naam gekozen: Het Banjerveld. Leerlingen van Yuverta ontwerpen en maken een informatiebord waarop deze naam een prominente plaats krijgt.

Kom jij dit voorjaar ook spelen in één van de natuurspeelplaatsen? Laat het ons weten!