Onze projecten

Samen met onze inwoners en partners voeren we verschillenden mooie projecten uit om het dorp Linschoten en de stad Montfoort in bewegen te krijgen en te houden.

Als spelbegeleider je talenten ontdekken!

Montfoort Vitaal organiseert elk jaar veel activiteiten. Daarbij werken we samen met verenigingen, scholen, BSO’s en zorg- en welzijnsorganisaties. Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de vitaliteit van onze gemeenschappen. Ben je tussen de 12 en 30 jaar en wil je als spelbegeleider je talenten ontdekken en ontwikkelen? Meld je dan nu alvast aan!

Spelbegeleiders helpen Buurtsportcoaches bij leuke, sportieve activiteiten voor kinderen en volwassen. Je wordt aan een Whatsapp groep toegevoegd. Daarin plaatsen buurtsportcoaches regelmatig verzoeken voor het begeleiden van activiteiten. Alleen als je zin en tijd hebt, reageer je.

Door het organiseren en begeleiden van activiteiten leer je je talenten beter kennen. Je wordt onderdeel van een enthousiast team jongeren en in 8 weken tijd doe je circa 30 uur maatschappelijke werkervaring op. Daarnaast ontvang je een vergoeding en kun je een gratis cursus EHBO volgen. Interesse? Neem dan contact op met John van Echtelt (john@montfoortvitaal.nl of via 06 – 536 999 75).

Montfoort wandelt 2023

Ook dit jaar laten we inwoners in de gemeenten op een laagdrempelige manier kennis maken met wandelen. Barbara Griffioen en Henny Korrel organiseren de wandelchallenge “Montfoort wandelt 2023. Gedurende 20 weken wandelen groepen verschillende afstanden (3, 5, 7,5 en 10 km) op verschillende dagen. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid doet. We bouwen de trainingen op, zodat iedereen mee kan doen. Meer informatie via vitaliteit@barbaragriffioen.nl (06-40207132).

Optimaliseren gebruik van beweegroutes

Montfoort Vitaal heeft meegewerkt aan een onderzoek naar duurzaam gebruik van beweegroutes dat is uitgevoerd door de Fontys Hogeschool en het Mulier Instituut. Tijdens de aanleg van de fitroute kwamen verschillende vragen naar voren. Hoe kan een fitroute het beste juridisch en beleidsmatig ingebed worden? Wie is eigenaar en verantwoordelijk voor beheer en onderhoud? En hoe kan het gebruik van de route geoptimaliseerd worden?

De antwoorden op deze vragen zijn gedocumenteerd in een stappenplan en in deze video: