Onze projecten

Samen met onze partners voeren we verschillenden mooie projecten uit om het dorp Linschoten en de stad Montfoort in bewegen te krijgen en te houden.

Montfoort wandelt 2023

Ook dit jaar laten we inwoners in de gemeenten op een laagdrempelige manier kennis maken met wandelen. Barbara Griffioen en Henny Korrel organiseren de wandelchallenge “Montfoort wandelt 2023. Gedurende 20 weken wandelen groepen verschillende afstanden (3, 5, 7,5 en 10 km) op verschillende dagen. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid doet. We bouwen de trainingen op, zodat iedereen mee kan doen. Meer informatie via vitaliteit@barbaragriffioen.nl (06-40207132).

Optimaliseren gebruik van beweegroutes

Montfoort Vitaal heeft meegewerkt aan een onderzoek naar duurzaam gebruik van beweegroutes dat is uitgevoerd door de Fontys Hogeschool en het Mulier Instituut. Tijdens de aanleg van de fitroute kwamen verschillende vragen naar voren. Hoe kan een fitroute het beste juridisch en beleidsmatig ingebed worden? Wie is eigenaar en verantwoordelijk voor beheer en onderhoud? En hoe kan het gebruik van de route geoptimaliseerd worden?

De antwoorden op deze vragen zijn gedocumenteerd in een stappenplan en in deze video: