Beweegloket Montfoort – Linschoten

Regelmatig sporten en bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Sporten en bewegen is leuk, het verbetert uw conditie en brengt u in contact met anderen. 

Regelmatig ervaren mensen belemmeringen bij het sporten en bewegen. Is dat bij ook het geval, dan kunt u terecht bij het Beweegloket. Daar kunt u zich gratis laten adviseren door beweegmakelaars. Zijn specialisten op het gebied van sport en bewegen in de buurt. 

Ervaart u lichamelijke beperkingen om te gaan sporten en bewegen? Dan is het ook mogelijk om een fysiotherapeut uw mogelijkheden tot sporten en bewegen in kaart te brengen.

Sporthulpmiddelen

Heeft u sporthulpmiddelen nodig om te kunnen sporten of bewegen? Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding of korting. Ook hiervoor kunnen wij u ondersteunen.

Weet u nog niet goed of de sport of beweegactiviteit bij u past? Dan kunt u eerst een sporthulpmiddel lenen en uitproberen. Zo kunt u kijken welk sporthulpmiddel en sport of beweegactiviteit voor u geschikt is. En of de sportvereniging wel bij u past. 

Stel uw vraag of maak een afspraak

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Mail dan naar beweegloket@montfoortvitaal.nl of bel naar 06 53 69 99 75. Sommige vragen kunnen de beweegmakelaars per mail of telefoon beantwoorden. Voor andere vragen kunt u een persoonlijke afspraak maken.

Bezoekadres

Montfoort: Kantine Zuid Montfoort S.V.’19, Bovenkerkweg 82, 3417 TA Montfoort

Linschoten: Sportcentrum De Vaart, Jacob Barneveldstraat 24, 3461 GA Linschoten

Meer informatie

Wilt u weten wat de buurtsportcoaches nog meer doet om sporten en bewegen mogelijk te maken? Kijk dan op www.montfoortvitaal.nl of stuur een e-mail naar john@montfoortvitaal.nl.

Voor wie?

Het Beweegloket voor alle inwoners van Montfoort en Linschoten. Jong en oud!

Is het Beweegloket iets voor u?

Wilt u sporten of bewegen, maar is er iets dat u tegenhoudt? Of herkent u zich in één of meer van onderstaande gedachten of vragen? Dan kan het Beweegloket u verder helpen.

•          Ik weet niet welke sport ik zou kunnen doen.

•          Ik durf niet goed (meer) te bewegen of te sporten.

•          Ik ben bang dat ik het niet kan.

•          Kan ik het wel betalen?

•          Ik heb geen vervoer naar de sport- of beweegactiviteit.

•          Is er goede begeleiding aanwezig?

•          Hoe kan ik speciale sportmaterialen aanschaffen?

•          Ik vind het lastig om alleen naar de beweegactiviteit of sportvereniging te gaan.

Als u dat wilt, leggen de beweegmakelaars voor u het eerste contact met de sportvereniging of beweegactiviteit. Ook kunnen zij u koppelen aan een maatje die de eerste paar keer met u mee gaat. Bevalt het bewegen op deze manier? Mooi!

Zo niet, dan zoekt u samen met hen verder naar een passende sport of beweegactiviteit.

Hoe werkt het?

U maakt een afspraak met een specialist van het Beweegloket. U kunt afspreken bij de Beweegloket in Montfoort en Linschoten, bij u thuis of op een andere geschikte plek.

Tijdens de afspraak bespreekt u uw wensen en mogelijkheden met specialisten. Samen kijkt u welke sport of beweegactiviteit bij u past.

Bent u onzeker of u in lichamelijk nog staat bent om te gaan sporten en bewegen dan is het ook mogelijk om bij een fysiotherapeut de mogelijkheden tot bewegen in kaart te brengen.

Wat kost het?

Het Beweegloket is gratis.

Wie helpen u?

Bij het Beweegloket wordt u geholpen door onze beweegmakelaars. Zij hebben als buurtsportcoaches jarenlange ervaring met het motiveren, adviseren en ondersteunen mensen die belemmeringen bij het sport en bewegen ervaren. Plezier staat daarbij voorop.

Als u uw lichamelijk mogelijkheden tot bewegen in kaart wil laten brengen dan worden daarbij begeleid door een fysiotherapeut.