Montfoort Wandelt

Doe mee met de wandelchallenge “Montfoort Wandelt”! Tijdens deze challenge worden er gedurende 20 weken, door meerdere wandelgroepen verschillende afstanden afgelegd. Je hebt hierbij de keuze uit routes van 3km, 5km, 7,5km en 10+km. Je kunt op verschillende dagen meelopen met de wandelgroep die het beste aansluit op jouw wensen en niveau.

De wandelchallenge start in week 20 (13-17 mei), de week tussen Hemelvaart en Pinksteren. Op een veilige en gezellige manier ervaar je de positieve effecten van bewegen op je gezondheid. De trainingen worden gedurende de 20 weken opgebouwd, zodat iedereen mee kan doen. Ongeacht je leeftijd of niveau.

De kosten om mee te doen aan de wandelchallenge zijn €25 per deelnemer. Iedere groep wandelt onder leiding van een begeleider.

De aangeboden wandelafstanden zijn:

Afsluitavond

Op woensdagavond 25 september sluiten we de 20-weken durende wandelchallenge gezamenlijk af.

Op deze avond zullen alle groepen gaan lopen en eindigen op hetzelfde punt om af te sluiten met een hapje en een drankje. Schrijf deze datum alvast in je agenda!

Doe mee met Montfoort Wandelt!

Kom jij samen met ons in beweging? Schrijf je in voor de 20-weken challenge van Montfoort Wandelt en ervaar de positieve effecten van regelmatig bewegen en wandelen.

Optimaliseren gebruik van beweegroutes

Montfoort Vitaal heeft meegewerkt aan een onderzoek naar duurzaam gebruik van beweegroutes dat is uitgevoerd door de Fontys Hogeschool en het Mulier Instituut. Tijdens de aanleg van de fitroute kwamen verschillende vragen naar voren. Hoe kan een fitroute het beste juridisch en beleidsmatig ingebed worden? Wie is eigenaar en verantwoordelijk voor beheer en onderhoud? En hoe kan het gebruik van de route geoptimaliseerd worden?

De antwoorden op deze vragen zijn gedocumenteerd in een stappenplan en in deze video:

Doe mee en ervaar de positieve effecten van wandelen!
  • Je houdt je conditie op peil;
  • Je houdt je spieren en gewichten soepel;
  • Frisse lucht zorgt voor energie;
  • Regelmatig wandelen heeft een positief effect op je geheugen;
  • Samen wandelen is gezellig en bevordert de sociale contacten;
  • Van wandelen met anderen in de buitenlucht word je blij!